NAMAC

Wat is de NAMAC?

De NAMAC - de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club - is een landelijke vereniging met bijna 5.300 leden. De club bestond in 2015 vijftig jaar. De NAMAC-leden zijn liefhebber van miniatuurauto's, die ze verzamelen, restaureren, bouwen, verbouwen etc.

De club organiseert zes keer per jaar een miniatuurautobeurs in het Euretco Expo Center in Houten - de grootste miniatuurautobeurs van Europa, met zo'n 1,2 kilometer tafels en zo'n 3.500-5.000 bezoekers en standhouders uit geheel Europa. Verder is er twee keer per jaar een clubdag met algemene ledenvergadering op een interessante locatie. Elk jaar in december organiseert de NAMAC de 'Miniatuurauto van het Jaar'-verkiezing, waarbij de leden hun stemmen kunnen uitbrengen op modellen in diverse categorieën.

In het jubileumjaar hield de NAMAC een grote tentoonstelling in het Louwman Museum in Den Haag. Daarmee stond de NAMAC landelijk in de belangstelling van pers en publiek.

 

De hobby

Iedere verzamelaar van miniatuurauto's verzamelt op zijn eigen manier. Verzamelen is nog veel leuker is als je andere verzamelaars kent met wie je kennis en ervaring kunt delen. De één verzamelt schaalmodellen van een bepaald automerk. De ander verzamelt modelauto's uit een bepaald land of een bepaalde periode. Er zijn verzamelaars van schaalmodellen van vrachtauto's, personenauto's, race- en rallyauto's, tractoren, grondverzetmodellen... Verzin het en het wordt verzameld. Alle verzamelaars, model(ver)bouwers zijn welkom in de club.

 

AIM

De NAMAC geeft zes keer per jaar het fullcolour tijdschrift Auto in Miniatuur uit, met modellen- en clubnieuws. Verder heeft de NAMAC een website met actuele informatie over de club en evenementen, modellennieuws en een digitaal archief. Verder is er de besloten Facebook-groep, waarin leden en niet-leden hun hobby met elkaar delen, en een Facebook-pagina, waarop de club actueel clubnieuws publiceert dat ook voor niet-leden interessant is.

Kijk voor meer informatie op www.namac.nl.


Regio's

De club is ook regionaal actief. Om het gemakkelijker te maken de hobby te delen met gelijkgestemden, heeft de NAMAC het land in regio's ingedeeld. Die organiseren praatavonden, ruilbeurzen en andere bijeenkomsten. Je hoeft dus niet ver van huis om je hobby te delen. De regio's vertegenwoordigen de NAMAC ook op (auto)evenementen.

 

Regio Veluwe

Leden van de regio Veluwe van de Namac zijn op de automobielparade aanwezig met een stand vol miniatuurauto’s. Het thema waar ze dit jaar mee exposeren is Franse auto’s. Modellen van diverse Franse merken zullen te bewonderen zijn. Aan beide zijde van de stand staat een mooie Franse oldtimer, te weten een Citroën AC 4 uit 1929 en een Peugeot uit 1940. De leden van de club hopen u daar te ontmoeten en kunnen u informatie geven over de Namac.