REACTIES DEELNEMERS

Mijn ervaring van eerdere deelname:


"opa en oma stoere auto"

Vorig jaar werd in aangesproken door een mevrouw uit Amsterdam. Het bleek de vorige eigenaresse van mijn Dauphinoise te zijn. Ze had van kennissen gehoord dat haar vorig auto op het evenement in Putten was gezien, dus besloot ze om het jaar daarop eens een kijkje te gaan nemen in Putten, En ja hoor, daar zag ze hem staan, helaas zonder eigenaar, die even weg was voor een bakje koffie. Maar U begrijpt, dat kwam goed en we hebben vervolgens een heel leuk gesprek gehad. Ze had spijt dat ze de auto had weggedaan (zo'n 9 jaar geleden) en wilde hem graag terugkopen. Maar ze merkte wel dat de auto in goede handen was en ook zeer geliefd bij de nieuwe eigenaar, ik dus. Ik zou hem voor geen prijs wegdoen. Ook al is het voor mijn kleinzoon (3 jaar), die namelijk stapelgek is op opa  zijn "stoere auto". Mijn vrouw en ik zijn voor hem "opa en oma stoere auto"


Ingestuurd door Wim Pul uit Ermelo

Vol gas op weg naar 3e  Puttense Automobielparade
Zaterdag 7 juli 2012

Het idee om Putten, Veluwse recreatiegemeente bij uitstek, in de zomermaanden te verrijken met een aansprekend evenement met landelijke uitstraling werd in 2009 tijdens overleg met personen en organisaties vanuit de recreatiesector, de middenstand en de horeca geopperd. De daad werd bij het woord gevoegd. Door het aanstekelijke enthousiasme van Joop Ploeg en een stel automobielliefhebbers waarmee hij zich graag omringt, werd na een eerste overleg met VVV Putten, gemeente, een potentiele  sponsor en de beoogde organisator (Joop Ploeg) de naam Puttense Automobielparade geboren. Al snel bleek dat het idee om " ouwe auto's en aanverwante artikelen" op de prachtige ruime pleinen en in het dorpscentrum van Putten ten toon te stellen op heel veel enthousiaste aanmeldingen mocht rekenen. "Vanaf de eerste dag dat we naar buiten traden met dit idee stroomden de aanmeldingen binnen en wist ik dat dit nieuwe Puttense evenement de potentie van een groot succes in zich had", aldus Joop Ploeg. Dat succes bleek al tijdens de eerste editie van dit automobielfestijn toen duizenden bezoekers het centrum van Putten overstroomden. Veel eigen bewoners, bezoekers uit de regio maar ook personen die Putten deze dag "ontdekten" en tot de eensluidende conclusie kwamen dat ze vaker naar dit prachtige en gastvrije dorp zouden komen.

 

De tweede Puttense Automobielparade in 2011 overtrof het succes van het jaar ervoor. Met meer dan 200 auto's veel nieuwe attracties, een dealerstraat (waar autobedrijven uit Putten en omstreken hen nieuwe modellen konden showen), artiesten, een heuse parade door het fraaie Puttense buitengebied en op zowel de pleinen als in het dorp veel mooie automobielen en een zeer tevreden middenstand en horeca, was de derde editie van deze happening geboren. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 7 juli 2012. De organisatie draai op volle toeren en Joop Ploeg met zijn staf geven vol gas om de 3e Puttense Automobielparade tot een niet meer weg te denken Puttense evenement te maken. VVV Putten, gemeente Putten, hoofdsponsor Pasman en vele anderen zetten hun beste beentje voor om zaterdag 7 juli 2012 tot een onvergetelijk evenement te maken.

 

Een dag die niet alleen interessant en leuk is voor de doorgewinterde automobielliefhebbers maar die bovenal een attractie is waarbij de duizenden bezoekers op een unieke wijze kennis kunnen maken met  een dorp dat op alle fronten bruist. En om in automobielsferen te blijven: in Putten treft U voldoende gratis parkeerruimte !!!!!!!!!!

 

Harry Hamstra

Beleidsmedewerker recreatie & toerisme gemeente Putten


Buurtwedstrijd in schitterende ambiace

 

16 Juli 2011 was een geweldige dag: zon, schitterende vrachtwagens, regen, koffie, bos, wolken, bezoekers van alle leeftijden, regen, wind, polder, bijzondere personenauto's, regen, appelgebak, goede zin en het centrum van Putten waren de ingrediënten. Met onze rijkspolitie-Porsche mochten we een klein toefje slagroom toevoegen waar we zelf minstens even hard van genoten als anderen.

 

Omdat we uit de regio komen was het een thuiswedstrijd we kwamen rijkelijk vroeg in de bijna leeg centrum van Putten aan. De eerst vrachtwagens kwamen grommend binnen en we begonnen zelf ook op stoom te komen. Het beloofde geweldig te worden. De kennismaking met Joop Ploeg bevestigde wat we al dachten: een en al energie en passie. Mooi om te zien.

 

We hadden afgesproken dat we een min of meer vrije rol kregen toebedeeld en dat gebeurde ook. Eind van de ochtend zetten we de straat waar wethouder Gerritsen woont met wat dubbeltonen op stelten en na het nemen van wat foto's werd de lange witte uniformjas met bontkraag aangetrokken. Terug in het centrum van Putten namen we de kop van de stoet, zoals een rijkspolitie-Porsche betaamt. De Porsche-piloten waren destijds verplicht om tot minus 5 graden of bij redelijke regenval met open dak te rijden en uiteraard vertrokken wij ook op deze manier. Het werd een mix van een leuke tocht en het leren kennen van de omgeving, zeg maar een "rondrijding". De heer Gerritsen weet erg veel over het buitengebied en beschikt ook over de gave om dat leerzaam over te brengen. Een pitstop werd gemaakt bij Beach Park Nulde waa koffie en appeltaart op het menu stonden. Vlak voor we daar binnen liepen moesten we het Traga-dak in de Porsche zetten. Een beetje regen kan de auto wel hebben maar nu kwam het met bakken uit de lucht.

 

Terug in Putten hebben we aan een stuk aan publiek uitleg gegeven over de Algemene verkeersdienst (AVD) van het korps Rijkspolitie en onze rollen daarin zoals het archivarisschap, de inzet van de Porsche en de lezingen die we geven.

 

En ook nu weer blijkt tijdens de rit zelf maar ook in de uren erna in Putten, dat de Porsche-groep nog steeds leeft onder grote delen van het publiek en dat is leuk en verwarmend om te zien.

 

Tegen het einde van de dag gingen de sluizen nog eens open en viel de regen weer met bakken uit de lucht. Je zult het op de koop moeten toenemen............

 

Laten we hopen dat het dit jaar beter wordt, qua weer, Want dat we er weer bij zijn is wel zo goed als zeker.

 

Lex Goumare

AVD-archivaris

 

Als regelmatige deelnemer

 

Als regelmatige deelnemer is het verheugend om te constateren dat de Puttense Automobielparade zich mag verheugen in een groeiende belangstelling van zowel deelnemers als kijkers. Bij het aanmelden s'morgens en daarna de opstelling van de auto's blijkt al de gedegen organisatie die hieraan voorafgegaan is, alles gaat goed geordend en ondanks de drukte bij de aanmeldingen blijft het geheel overzicht en rust uitstralen. Leuk is het om zoals verleden jaar een tourrit in de weidse omgeving te maken met als verrassing onderweg koffie met gebak voor de deelnemers. Bij terugkomst in het dorp van Putten was er zoveel belangstelling dat het wel "Koninginnedag" leek. De opstelling van de auto's op de markt en daarna het bekijken ervan door het inmiddels toegestroomde publiek ( kijk zo'n auto heeft opa vroeger ook nog gehad!) en de uitleg door de trotse eigenaars maken van dit alles een leuk en ontspannen geheel. Ook de omgeving waar genoeg terrasjes en horeca is voor een hapje en een drankje (voor de deelnemers in de vorm van gratis bonnen) maakt het geheel compleet. Kortom een aanwinst voor het dorp Putten, waar steeds meer mensen uit heel Nederland op afkomen. Hulde aan de organisatie van deze parade en de medewerking van de gemeente Putten aan dit grootse evenement. Ik spreek de hoop uit dat we nog vele jaren van dit evenement mogen genieten.

 

Ingestuurd door Jaap Cornelissen