Krantenbericht 2014

Pasman' een passie voor echt vakwerk' is voor het vijfde jaar hoofdsponsor van de Puttense Automobielparade ,uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Putten. Duizenden bezoekers van einder en verre weten Putten te vinden en zij komen niet allen voor de keur aan automobielen die geshowd wordt, maar ook voor de winkels en terrasjes in het dorp.

In gesprek met de hoofdsponsor Geurt Pasman en organisator Joop Ploeg wordt al snel duidelijk dat we hier met liefhebbers hebben te maken. Geurt Pasman: "De Automobielparade is zeker een activiteit in het verlengde van ons bedrijf, uiteindelijk zijn we toch autoliefhebbers. Naamsbekendheid is ook mooi meegenomen en ik moet zeggen dat de goede samenwerking met Joop Ploeg voor mij heel belangrijk is om het leuk te blijven vinden," Joop Ploeg:" Dat het klikt is wel duidelijk, gewoon, met elkaar meedenken, niet al te moeilijk doen." Op de vraag wat er leuk is aan het evenement geeft Geurt Pasman aan dat hij de sfeer belangrijk vindt de aanwezigheid van een grote verscheidenheid aan automerken en de toeloop van veel jeugd waardoor bijvoorbeeld auto-tunning er bij wordt betrokken.
Pasman:" En natuurlijk de parade. Pure nostalgie die door het dorp en buitengebied trekt. Je ziet ouderen genieten, steeds meer publiek langs de route en het is ook nog eens educatief." Joop Ploeg haakt hierop in: " De bezoekers betalen geen entree, geen parkeergeld en zijn op voorhand verzekerd van een geslaagde dag. Ook komen veel mensen naar het winkelcentrum. Elk jaar krijg ik daar weer complimenten over. Sommige winkeliers hebben het zelfs over hen beste dag van het jaar. Dat wil toch wat zeggen." Geurt Pasman komt nog even terug op de parade die om 09.00 uur begint en licht een tipje van de sluier op door aan te geven dat deze dit jaar voor een deel door de buurtschap Diermen zal gaan." Zien de mensen toch een prachtig stukje Putten, " aldus de enthousaiste hoofdsponsor. Overigens restaureert Pasman ook regelmatig oldtimers. Jammer alleen van het desastreuze Rijksbeleid inzake oldtimers. Veel historisch erfgoed gaat hierdoor naar het buitenland of verloren, " zegt een sip kijkende Joop Ploeg. Ook het hele gebeuren rond de Automobielparade is voor Pasman belangrijk: " de eigenaren die elkaar ontmoeten, de terrassen die vol zitten , opa's met kleinkinderen die gezellig naar de automobielen komen kijken, en dat er een stukje entertainment is. Dat alles samen maakt het tot een prachtig evenement waar Putten trots op mag zijn."