Krantenbericht 2013

Het werd niet voor mogelijk gehouden dat dit evenement zo’n succesformule zou zijn. Klassieke auto’s, oude vrachtwagens, tractoren en motoren uit lang vervlogen tijden, het is slechts een klein scala van het vele ‘gemotoriseerde verkeer’ dat die dag in Putten rondrijdt en op de pleinen en in de straten ten toon wordt gesteld.
De parade krijgt nog meer uitstraling door de bonte stoet van auto’s die ‘s ochtends door het buitengebied en het dorp rijdt. Halverwege is er een pitstop bij Camping Strand Nulde. Hier krijgen alle deelnemers koffie en een lekkernij alvorens in een optocht onder begeleiding naar het Puttense dorpscentrum te rijden.
Grote man achter de parade is Joop Ploeg. Het hele jaar door is hij druk doende om de eerstvolgende parade grootser en aantrekkelijker te maken. Steeds weet hij nieuwe attracties te bedenken en te contracteren en ook het muzikale deel krijgt steeds meer aandacht met diverse lokale en regionale artiesten. Joop heeft een grote groep vrijwilligers die de hele dag in touw zijn om de parade goed en veilig te laten verlopen. In het Puttense bedrijf Pasman heeft de parade een hoofdsponsor.
Ook de gemeente Putten ziet het belang van dit tot mega-proporties uitgegroeide evenement. “Een recreatiegemeente heeft in de drukke zomermaanden dit soort evenementen nodig om de eigen inwoners en de vele gasten iets te bieden waar men naar uit kan kijken en waar men zich kan vermaken”, aldus wethouder Roelof Koekkoek. “Ik heb ontzettend veel bewondering voor de wijze waarop Joop Ploeg en zijn “ploeg” vrijwilligers dit jaarlijks voor elkaar krijgen. Als gemeente ondersteunen wij de Puttense Automobiel Parade omdat we dit als een meerwaarde zien op de evenementenkalender van ons dorp”.