Krantenbericht 2011

De tweede Puttense Automobiel Parade wordt gehouden op zaterdag 16 juli 2011. Onlangs ontvouwde wethouder Roelof Koekkoek op het kantoor van hoofdsponsor Pasman Autoschade de plannen.

De Eerste Puttense Automobiel Parade, die op zaterdag 17 juli 2010 werd gehouden, was een enorm succes. Reden genoeg voor een vervolg van deze succesvolle en zeer druk bezochte happening die met prachtig weer op het ruime Puttense Kerkplein en Fontanusplein plaatsvond. Niet alleen deze pleinen waren bezet met nostalgische auto’s en veel publiek, in het hele dorp was het op deze zaterdag een drukte van belang met duizenden bezoekers die niet alleen de autoparade maar ook het fraaie Puttense winkelcentrum, de horeca en de terrassen wisten te waarderen.

Er is besloten dat de Puttense Automobielparade een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Binnenkort wordt er meer prijs gegeven over het programma van deze dag, maar Joop Ploeg, de grote animator van de Parade, weet het zeker, het belooft een nog groter evenement te worden dan de eerste editie.

Bezienswaardig

De organisatie is op zoek naar oldtimers auto’s, oldtimer trucks, bergingsvoertuigen, legervoertuigen, special painting, rally, tuning, american trucks, antieke tractoren, stoomwalsen, dragstar, oude motoren, bromfietsen, special transport, oude brandweerauto’s, ambulances en tractorpulling.

Joop Ploeg: ,,Deze exemplaren vind je bij liefhebbers in het hele land en ook vanuit het buitenland is er zelfs interesse. Maar wat ik heel erg leuk zou vinden is dat Puttenaren zich melden met hun briljantjes die ergens in een schuur of garage staan. Dat kunnen allerlei voertuigen zijn: auto’s tractoren, bromfietsen, noem maar op. En ik weet dat ze er zijn. Dus bij deze een oproep om met mij contact op te nemen want het zou prachtig en uniek zijn als er een heel arsenaal van dat bezienswaardige spul uit Putten door de bezoekers bewonderd kan worden.”

Dealerstraat

Ook bestaan er plannen om deze dag van de Achterstraat een ‘dealerstraat’ te maken. Lokale en regionale autobedrijven en garages zullen hier binnenkort een brief over ontvangen. Als er voldoende animo voor bestaat zal dit een passende en interessante aanvulling op het evenement zijn.

Hoofdsponsor

Ook hoofdsponsor Pasman Autoschade is enthousiast over het evenement. ,,Dit is een evenement dat bij ons bedrijf en bij Putten past. Het heeft de potentie uit te groeien tot een landelijk bekende publiekstrekker. Dat is van belang voor Putten, bedrijfsleven, winkeliers, horeca, recreanten maar zeker ook de eigen inwoners. Daarom zijn wij verguld hoofdsponsor te zijn”.

Uitgebreide informatie over de parade 2011 is te vinden op: www.automobielparade.nl of ook bij de VVV Putten.DE Automobielparade moet een jaarlijks evenement worden om Putten op de kaart te zetten.