Krantenbericht 2010

Zaterdag 17 juli wordt in Putten voor de eerste keer de Automobiel Parade georganiseerd. In het centrum van het dorp worden op het Kerkplein en het Fontanusplein van 9.00 uur tot 17.00 uur meer dan 100 auto’s tentoongesteld.

Oldtimers, trucks, gepimpte auto’s, V8, motoren, custom cars, showtrucks, miniatuur auto’s en vele andere unieke exemplaren komen deze dag naar Putten.

Om 10.00 uur zal burgemeester Van Putten, de eerste Puttense Automobiel Parade officieel openen. Dit gebeurt vanaf het podium van het op het Kerkplein ingerichte horecaplein.

Gratis parkeren

In Putten is parkeren gratis en speciaal voor de automobielparade wordt deze zaterdag voor extra parkeerruimte gezorgd bij het Parkhotel en op het grasveld aan de Van Haersma de Withstraat. De parkeerplaatsen en de extra parkeerplaatsen worden met borden aangegeven.

De gehele dag wordt de muzikale omlijsting van het evenement op professionele wijze verzorgd door L&G Support.

Na afloop van de Automobielparade zal van 17.00 uur tot 22.00 uur op het horecaplein de ‘afterparty’ plaatsvinden. Hier zullen DJ Peter en Gerrit de muziek verzorgen en zal feestzanger Henk van de Ven optreden. Na 22.00 uur blijven de horeca en de terrassen in het dorp uiteraard open om het evenement een passende afsluiting te bezorgen. Uiteraard hoopt de organisatie dat het fraaie weer van de laatste week nog minimaal tot zaterdag zal voortduren.

Afsluiting wegen centrum

In verband met de organisatie van de Puttense Automobiel Parade worden op zaterdag 17 juli, naast de normale weekendafsluiting, het Fontanusplein, het Kerkplein, de Krommestraat en de Papiermakerstraat (gedeelte Kelnarijstraat-Weverstraat) afgesloten voor het verkeer. Om te voorkomen dat er auto’s worden geparkeerd op het Fontanusplein en het Kerkplein, zijn deze pleinen al op vrijdag 16 juli na afloop van de koopavond niet meer toegankelijk voor het verkeer.