Krantenbericht 2016

Puttense Automobielparade komt op visite in Ermelo

De Puttense Automobielparade die op 2 juli plaatsvindt komt voor de eerste keer ook op visite in Ermelo. Dat jubelt de in Ermelo woonachtige Puttenaar Joop Ploeg. Hij organiseert het evenement al voor de zevende keer, samen met een legertje vrijwilligers.

Joop rekent op veel belangstelling van het Ermelose publiek.

De Puttense Automobielparade doet tijdens de rondrit het centrum van Ermelo aan en geeft een staticshow op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Ongeveer 150 automobielen  gaan de show stelen, waaronder 40 oldtimers, showtrucks en trucks. Burgemeester van Putten, Henk Lambooij voert de stoet aan die om 9.15 uur uit Putten vertrekt. Aankomst in Ermelo is gepland tussen 9.30 – 9.45 uur. De deelnemers blijven ongeveer een uur in Ermelo staan om daarna hun weg te vervolgen naar Putten. Daar staan ondertussen nog eens 100 voertuigen opgesteld. De opening door de burgemeester vindt rond 12.45 uur plaats.

Net als voorgaande jaren wordt het een groot feest in het centrum van Putten dat tijdelijk het toneel wordt van een heus truckersdorp shows en muziek. Van groot tot klein kan rekenen op een dag van puur vermaak. Er is een trucktrekwedstrijd, Egbert Dijkhuis en Franky Stardust treden op en er rijden mini- trucks door het centrum.

Groots autofeest in centrum van Putten

Over enkele weken zal Putten weer volledig in het teken staan van nostalgie als het om auto's gaat. De pleinen zullen op zaterdag 2 juli volstromen met voertuigen vanuit binnen en buitenland.

Op zaterdag gaat om 9.00 uur een rondrit van start vanaf de parkeerplaats bij de Meeuwen. Zo'n125 deelnemers rijden ronde 12.00 uur als parade het centrum van Putten binnen. Op het Dealerplein zullen dealers uit de regio weer hun nieuwste modellen presenteren. De jeugd staat met hen snelle en uitgebouwde modellen in de Verlengde Dorpsstraat. Het truckplein staat vol met oldtimers en showtrucks, waaronder de Chevrolet El Camino, waarvan er maar een bestaat. Deze auto is omgebouwd tot Recovry voertuig. Het lamborghini rally team maar ook het van Beek autosport team uit Putten zal zich presebteren.Egbert Dijkhuis en Franky Stardust zorgen voor de muziek. Nieuw is dit jaar dat de rit ook door Ermelo gaat daar een tussenstop maakt.

'Minitrucks zullen door het centrum rijden'

De Puttense Automobielparade komt steeds dichterbij. Op zaterdag 2 juli is het zover. De voorbereidingen voor het evenement zijn volop aan de gang. Joop Ploeg wil alvast een tipje van de sluier lichten. Ploeg organiseert  voor de zevende keer de Automobielparade. Ploeg: ,,We zijn continu in beweging. In november starten de voorbereidingen al voor de zomer daarna. Deze laatste maanden zijn het meest hectisch." Op dit moment staat vooral de zoektocht naar sponsoren centraal. Een ander punt van aandacht is het binnen halen van unieke deelnemers. Er zijn al 160 deelnemers die met diverse voertuigen naar de  automobielparade komen. Er komt een Dealerplein en de grote parkeerplaats rond de grote kerk komt vol te staan met auto's. De parkeerplaats aan de Brinkstraat wordt traditiegetrouw ingericht als Truckplein.

Op de vrijdag voor de Automobielparade komen de vrachtwagens hier al aan met hun chauffeurs. Ploeg:,,Bijzonder dit jaar wordt de komst van Gert de Jong en Peter Imminkhuizen.Zij nemen trucks mee met een schaal van 1 op 8. Ze hebben zelfs een dieselmotor. Met deze minitrucks gaan ze door het centrum van het dorp heen rijden."  Vanuit het NZH museum in Haarlem komen twee antieke bussen. Ploeg: ,,Veel deelnemers komen naar de Automobielparade zonder dat ze daar meteen geld voor willen hebben. Op deze manier maak ik reclame voor ze." Ploeg is ook erg blij met hoofdsponsor Pasman. ,,Zonder de hulp van alle vrijwilligers en sponsoren was het nooit gelukt om zo'n groot evenement neer te zetten."

Bijzonder wordt de komst van een Apeldoornse familie,die ieder jaar als trouwe deelnemer aanwezig is. Ploeg; ,,Ik verbind nooit een thema aan de Automobielparade,maar deze familie geeft er ieder jaar een eigen draai aan. Vorig jaar kwamen ze nog met klassieke auto's en beeldden ze een bruiloft uit. Dit jaar hebben ze als thema Hollywood bedacht en nemen ze de auto van the Blues Brothers mee. De moeder van het gezin speelt Charlie Chaplin, een buurman wordt Elvis  en ze nemen een rooster mee waar Marilyn Monroe op komt te staan." Deelnemers komen uit het hele land, van de eilanden tot aan Zeeland. Tot 25 juni kunnen mensen zich nog met een team opgeven voor de Trucktrekwedstrijd.,,Dit is een vast onderdeel van ons programma en enorm hilarisch. Een team bestaat uit 4 Trucktrekkers en 1 teamcaptain.

Ploeg is nog op zoek naar autodealers die op het Dealerplein hun voertuigen willen showen. Ploeg:,,Ik wil dat van ieder groot merk een dealer vertegenwoordigd is. Zo krijgen de moderne autofanaten ook een mooi beeld van de nieuwste auto's." Nieuw is dat tijdens de traditionele rondrit wordt uitgeweken naar een nieuwe plaats. Voorheen reed de groep oldtimers en andere unieke auto's in een grote stoet naar strand Nulde. Ploeg:,,We gaan dit jaar op visite in buurgemeente Ermelo. Ik woon zelf al jaren in Ermelo en heb de burgemeester beloofd om eens op bezoek te komen. Rond 9.45 uur komen we aan op de parkeerplaats bij het stadhuis in Ermelo." 

Informatie: www.puttenseautomobielparade.nl.

AUTOMOBIELPARADE STEEDS GROOTSER
Zevende editie in teken van Hollywoord

Putten Het centrum van Putten zal twee juli voor de zevende keer in het teken staan van de Puttense Automobielparade. Mede dankzij onze hoofdsponsor Pasman en vele andere sponsoren kan de organisatie er weer een mooie dag van maken voor zowel de bezoekers als de deelnemers.

De familie Frenay van Burik uit Apeldoorn zal dit jaar ook voor de zevende keer aanwezig zijn met drie voertuigen waaronder de auto van de Blues Brothers, zij brengen dit jaar Hollywood mee naar Putten als thema. De familie is het hele jaar bezig om wat leuks te bedenken en maken de bij passende kleding en attributen geheel zelf. Dochter, schoonzoon, buren en kennissen worden aan het werk gezet om er twee juli een super mooie dag van te maken. Zo kunnen bezoekers op twee juli niet alleen de Blues Brothers tegenkomen op het plein maar ook een Elvis of een Charlie Chaplin of Marilyn Monroe op het luchtrooster waar zij wereldberoemd mee is geworden. Ook het vrijheidsbeeld zal niet ontbreken. Een Amerikaans bruidspaar zal in een mooie witte Ford Mustang plaatsnemen en om het compleet te maken zal de jukebox niet ontbreken. Speciaal voor de Puttense Automobielparade zal dit  allemaal te zien zijn met een Hollywood achtergrond van vier x twee meter. De organisatie is bij de familie op bezoek geweest en verbaasde zich erover met hoeveel passie deze mensen voor die ene dag in het jaar bezig zijn. Belangstellende zijn van harte welkom om dit mee te komen beleven in het centrum van Putten. Ook dit jaar zijn er veel nieuwe deelnemers die hun voertuig komen showen en er is nog ruimte voor meer oldtimers. Aanmelden kan via joopploeg@solcon.nl

Meer informatie is te vinden op www.puttenseautomobielparade.nl

'Kitt' naar Automobielparade

 

Putten
Wie kent niet de tv serie Knight Rider uit de jaren 80. Michael Knight met zijn auto Kitt, een auto vol technische snufjes en altijd op zoek naar avontuur, vele fans zaten aan de buis gekluisterd zo ook Richard Brink uit Alkmaar die toen als twaalfjarige jongen maar een droom had: "Als ik later groot ben dan wil ik ook zo'n auto", dus begon hij alvast met alle advertenties uit te knippen en te verzamelen. Wat later kwamen de echte schaalmodellen en werd het dus flink sparen om ooit een echte Pontiac Firebird te kopen en in 2012 werd de droom werkelijkheid en kocht hij een Pontiac en kon het ombouwen beginnen. Richard Brink komt op 2 juli met zijn eigen Kitt naar de Automobielparade een auto waar hij met recht trots op mag zijn. Hij zal deze dag ook in de kleding van Michael Knight aanwezig  zijn. Brink en zijn Kitt zijn 2 juli te vinden bij de info trailer op het Kerkplein.

Voor info: joopploeg@solcon.nl of www.puttenseautomobielparade.nl

 

 

BDU Media weer mediapartner Automobielparade.

 

Interesse uit buitenland blijft groeit

Putten Voor de zevende keer wordt dit jaar de Puttense Automobielparade gehouden in het centrum van Putten. De Organisatie is verheugd dat BDUmedia zich bereid heeft verklaard om ook in 2016 weer als mediapartner samen te werken.

 

Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 2 juli. De Puttense Automobielparade is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk begrip met deelnemers uit het gehele land en eilanden. Ook komt er steeds meer interesse uit België en Duitsland. De Organisatie zal er alles aan doen om een zo mooi mogelijk programma neer te zetten.

 

Voor meer info: joopploeg@solcon.nl of kijk op www.stichtingputtenseautomobielparade.nl

Joop poetst auto's op voor parade

 

Waar andere organistoren van soortgelijke evenementen er soms na een paar keer de brui aan geven, is de Puttense Automobiel Parade een begip geworden in Nederland.

 

Putten Als het aan initiatiefnemer Joop Ploeg ligt volgen er dan ook nog veel edities. "Het gaat immers om een stukje cultureel erfgoed dat bewaard moet blijven". is het stellig van mening. "De vele auto's die ieder jaar weer komen, zijn zo mooi. En dan de techniek van vroeger. De jongeren van nu kunnen zich niet meer voorstellen hoe je vroeger in een auto reed. "Bevlogen is nog zacht uitgedrukt voor de betrokkenheid van Joop met het evenement. Hoewel het evenement destijds per toeval aanhaakte bij automobielen. "We wilden een jaarlijks terugkerend evenement organiseren waar blijvend over gepraat wordt en besloten iets met auto's te doen", heeft Joop iets heel er met automobielen. "al als klein kereltje was ik bezig met auto's. Alle beurzen heb ik afgelopen", vertelt de in Ermelo woonachtige Puttenaar die 35 jaar lang op de markt stond met klassieke modelauto's. "Tegenwoordig ga ik alleen nog voor de meer exclusieve auto's." met een legertje van vrijwilligers is Joop inmiddels druk met de voorbereidingen van de zevende editie van de Puttense Automobiel Parade die zaterdag 2 juli plaatsvindt in het centrum van Putten. De inschrijving is geopend en Joop mikt op een kleine driehonderd auto's die de show gaan stelen. "Automobielen, van personenauto's, trucks tot tractoren, die mee willen doen moeten minimaal twintig jaar oud zijn of zeer exclusief. Daarnaast doet een groep jongeren in de leeftijd van 15 a 20 jaar mee met getunede auto's mee." Net als voorgaande jaren wordt het een groot feest in het centrum van Putten dat tijdelijk het toneel wordt van een heus truckersdorp shows en muziek. Van groot tot klein kan rekenen op een dag van puur vermaak. Dat begint al om 's ochtends 9 uur met de rondrit van de bijzondere automobielen die jaarlijks goed is voor  rijen dik publiek. "Fans zitten vaak al met de banken en tafels met koffie aan de weg terwijl ze wachten op de komst van de parade. Daarnaast hebbe we ook alle medewerking van de gemeente Putten, daar ben ik zo trots op. " Voor alle informatie: www.puttenseautomobielparade.nl